Monday, March 20, 2017

Interview with Author Melissa Bender

This is the time for another author interview and today Author Melissa Bender is with us. She has a new release and we like to know more...

1. When did you first realize you wanted to be a writer?
Ans. => In school I wasn't sure what I wanted, and becoming an author seemed impossible so I just didn't push for it. I kept writing but it was a secret hobby. But when I discovered wattpad and people began to comment and say they enjoyed it and wanted more. That's when I had the thought of holy crap, I can do this, this is what I want to do. I want to be a best selling author and give people the same feeling I get when I write this.

2. How long does it take you to write this book?
Ans. => Around 8 months. I wasn't able to sit and write as often as I wished. Kids were sick and finding 'me' time was limited. Others can take around 2 - 3 months max if I write daily.

3. What is your work schedule like when you're writing?
Ans. => I am very good at blocking everything out, so when I come up with a new story it is usually based on a simple sentence or thought I've had during the day and I come up with a whole story based on that. I set my plot, write out the characters and the write each chapter and what I want to happen. Then I start on writing the prologue.

4. What brought you to write this book?
Ans. => I was reading a online confession page for a women's magazine and came across a confession where a woman mentioned her regret for losing the man she loved by lying and saying she cheated on him. From there my story began.

5. How you become a published author? Any inspiration?
Ans. => I posted on Wattpad for years before I was approached and I actually never thought it would happen, I was happy with writing for my fans but then when the opportunity came along to publish a book, I definitely said yes. I just kept doing what I loved, and that was writing and thanking my fans which helped as they like to know I have taken the time to read each individual message and replied.

6. Where do you get your information or ideas for your books?
Ans. => They are all in my head. Sometimes things that happen during my day that makes me think, oh I definitely have to put this in a story. It's just little things that happen and they inspiration grows from there.

7. When did you write your first book and how old were you?

Ans. => I was 16. It was based on a girl who moved to a new town and met a boy in school. Her parents were killed in a plane crash and she moved in with his family and fell pregnant. It was very dramatic. I will re write this one day.

8. What do you like to do when you're not writing?
Ans. => Cook. I'm always in the kitchen. Or quietly reading novels. I also love a good Netflix binge session too. I'm eagerly waiting for the new Prison Break.

9. How many books have you written? Which is your favourite?
Ans. => I have written around 17. Oohh, that's tough as I am attached to each story differently. Forgotten Sweethearts is probably my favourite as it's something a lot of people can relate to and my first published story.

10. What's next for you? What are you working on now?
Ans. => Lots!! There is a book series in the works and I am also going back through my older stories and re writing each one. There is heaps more coming from me.

Click Here to buy the book from amazon.

No comments:

Post a Comment