Saturday, April 9, 2016

An Interview with Author L. Davyd Pollack

Hello everyone, this is an interview time and today Author L. Davyd Pollack is with us... 

1.         Davyd - when did you first realize you wanted to be a writer?

Ans. => It happened twice. First in my mid thirties. The second time was in my mid forties.

2.         How long did it take you to write ‘Positives & Negatives, Tricycles & Pancakes’?

Ans. => That depends on what you mean by write. It took ten years to write the first manuscript. It took two more years of rewriting before I felt confident enough to show it to anyone.

3.         What is your work schedule like when you're writing?

Ans. => I wake up between 4:30 and 5:30am. I don’t use an alarm when I’m writing; the alarm is only when I have to work for a living. When I’m writing, I can’t wait to wake up. Once out of bed, I fix my breakfast, something light; I’m not a big breakfast eater.

With breakfast done it’s just a few steps to my office. I go in and close the door. Four, six, maybe even twelve hours later, I come out. I do this every day.

4.   What inspired you to write this book? 

Ans. => The simple one word answer—God. By the way, I’m not a very religious person. Yes, I believe in God but I don’t want people to think that my fiction is religious based. It’s not. It is however, inspired. How else do you think an air conditioning salesman sits down to write a novel without any prior writing experience whatsoever?

5.  How did you become a published author? Any inspiration?

Ans. => Well, after receiving literally hundreds of rejection letters (for inspiration), I decide to take the leap and self-publish. Otherwise, it would have been ten more years and still, no one would have read Positives & Negatives, Tricycles & Pancakes.

6.         Where do ideas for your books?

Ans. => Are you asking me where do ideas for my books come from? Anywhere and everywhere. Usually, it happens through completely random things. I’ll read something, or hear something, or see something, or any combination of the three, and then I say to myself, yeah . . . but what if?

7.         When did you write your first book and how old were you?

Ans. => Mid forties.

8.         What do you like to do when you're not writing?

Ans. => I ride motorcycles but even the joy that comes from tearing down the open road with the wind in your face and your troubles far behind, takes second place to spending the day writing.

9.         How many books have you written? Which is your favourite?

Ans. => I’ve actually written two more that are completed. One is ready for post production. I also have more than a dozen novels in various stages of completion. If I didn’t have to work for a living, I would be even busier than I am now, and I’d be working harder too, but loving every minute of it.

As for my favorite? I guess you could say that it’s the one I’m working on at any given time. But that wouldn’t be entirely true, just easy. The truth is this. They are all my favorite, but the one’s I look forward to reading most are the ones I haven’t written yet.

10.       What's next for you? What are you working on now?

Ans. => My original plan was to write a good book like Positives & Negatives, Tricycles & Pancakes, publish it, and sell enough copies to finance the next book. Since then, I’ve had to expand my options a little to include things like winning the lottery, or working real hard and saving as much money as I can so that I can get back to writing. You see for me, writing isn’t a job, and I won’t ever let it become one.

Don’t get me wrong, it’s a lot of work. It’s even more work if you intend to do it well. And for me, doing it well means doing it full time, all the time. This is going to sound like I’m pulling your leg but I write even when I’m not writing. What I mean by that is this. If I’m not at the moment physically writing, then I’m preparing to. I’m a writer 24/7/365. It doesn’t leave a lot of time for things like bosses, meetings, customers, etc. I either work, or I write, but I can’t do both at the same time.

I have to be able to sit down and write what I want, when I want, and how I want, without having to worry about where the money is coming from.

When I can do that, writing is a dream—and so is life.

Visit to the Author Website =>

1 comment:

  1. I like discovering authors that are 'under the radar'. L Davyd is my most recent find. His work is compelling. 'See Jane' was as suspenseful as they get. I enjoyed learning more about what makes him 'tick'.